Home
Algemene info
Pay2Play
Speeldata club
Het bestuur
Junioren
Senioren
Racket informatie
Foto's
Nieuws
Inschrijfformulier Senioren
Inschrijfformulier Jeugd
Junioren

 Jeugdtraining

De jeugdafdeling van BC Racket-Swingers bestaat uit een groep jongens en meisjes vanaf ca. 8 jaar tot ca. 15 jaar en speelt evenals de senioren ook op vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Dit gebeurt onder deskundige leiding van enkele jeugdbegeleiders, die hen de grondbeginselen leren van de badmintonsport. Daarbij hoort ook een warming-up en een cooling-down.

Centrale Jeugdcompetitie: Ook de jeugd kan deelnemen aan een wekelijkse competitie. De competitie wordt gespeeld op de zaterdag. Om deelname aan de competitie te stimuleren worden de kosten hiervoor betaald door de vereniging. Voor info: RBB Jeugdcompetitie

Centrale Jeugdtraining: Jaarlijks vindt er een selectie plaats binnen de jeugdafdeling, waarbij gevorderde spelers de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan de centrale jeugdtraining, georganiseerd door de RBB in samenwerking met de NBB. Hiervoor is wel een eigen bijdrage verschuldigd. (zie verder onder: www.RTCbreda.nl)

Extra speelmogelijkheid: Omdat de senioren aansluitend op dezelfde banen spelen, is afgesproken dat de gevorderde jeugd door mag spelen, indien er banen ‘vrij’ liggen. Echter senioren gaan dan wel voor!

Contributie: zie onder item: 'Contributie'