Home
Algemene info
Pay2Play
Speeldata club
Het bestuur
Junioren
Senioren
Racket informatie
Foto's
Nieuws
Inschrijfformulier Senioren
Inschrijfformulier Jeugd
Algemene info

BADMINTON: Sport voor Jong en Oud, Sportief en Gezellig

 

Snelste zaalsport. Badminton wordt meestal in een sporthal beoefend, hoewel het met windstil weer ook ‘s zomers uitstekend buiten gespeeld kan worden. Met de vederlichte shuttle en het speciale racket kan het hele speelveld met soepele polsbewegingen bestreken worden. Badminton is de snelste zaalsport en is naast boksen de meest explosieve sport. Het heeft de snelheid van squash en de schoonheid van tennis. De speler is voortdurend in beweging: starten, lopen, afremmen, draaien, wenden en keren, terwijl tegelijkertijd slagbewegingen uitgevoerd worden. Zowel de tegenstander als de shuttle mogen geen moment uit het oog worden verloren. Snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen zijn bij deze sport gewenst. Shuttles kunnen tijdens het spel met een snelheid van wel 200 km. per uur heen en weer worden geslagen.


 

Oorsprong. De naam van de sport is ontstaan toen Engelse officieren in 1873 het spel, waarmee ze in India kennis hadden gemaakt, op het landgoed Badminton in Gloucestershire introduceerden. En toch is de oorsprong van het spel van oudere datum. In de vorige eeuw werd het spel al in India al gespeeld onder de naam Poona. Ook zijn er voorbeelden van een soortgelijk spel bij de Inca’s en zelfs 2.000 jaar geleden in China en later in Japan. Het jaar 1873 wordt echter aangehouden als begin van de ontwikkeling van de moderne badmintonsport.


 

R.B.B.(Recreatieve Badmintonbond Breda) In Nederland spelen zo’n kleine 100.000 badmintonners in verenigingsverband. In 1992 stond badminton voor het eerst als officiële sport op het programma van de Olympische spelen. In Breda en omgeving zijn zo’n 25 verenigingen georganiseerd in de Recreatieve Badmintonbond Breda (RBB), die gezamenlijk zo’n 1600 spelers vertegenwoordigt.


BC Racket-Swingers is aangesloten bij de RBB. De RBB organiseert jaarlijks van oktober tot en met mei een dubbel- en/of gemengd dubbelcompetitie voor recreanten en gevorderden in 5 klassen. Hierbij speel je met je team bestaande uit minimaal 2 heren en 2 dames, of 4 heren en 4 dames, tegen teams van andere verenigingen. Deze competitie wordt gespeeld op woensdagavond in het Racketcentrum Breda, waarbij vele badmintonners elkaar in één sporthal kunnen treffen. Zie: RBBBreda.nl


Ontspanning: Over badminton valt veel te vertellen. Maar het is verreweg het beste deze sport zelf eens uit te proberen. Het is een inspannende ontspanning voor jong en oud, voor een betaalbare prijs in een vriendschappelijke sfeer. Neem de proef op de som en ontdek: badminton is méér dan een slag in de lucht!


Informatie: Bel voor een gratis kennismaking met de badmintonsport en de vereniging BC Racket-Swingers en kom een keer gratis op vrijdag meespelen. Je kunt dan ook alle informatie krijgen over de vele mogelijkheden.